D’oeuf Kong:
Doe een rauw ei in een beker en klop het goed door. Doe de Kong helemaal vol met reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen met het vloeibare eimengsel. Beweeg de Kong zodat het eimengsel in alle hoekjes en gaatjes kan komen. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Plaats de Kong nu voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd het eigeel stollen. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met het eimengsel één grote massieve snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat het snacken kan starten.
Kaas Kong I:
Neem een plakje kaas en versnipper dit in kleine stukjes. Doe reguliere hondenbrokken samen met de kaassnippers in een kom en meng het goed door elkaar. Vul de Kong helemaal met het mengsel en plaats de Kong vervolgens voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de kaassnippers in ongeveer 60 seconden smelten door de Kong in een kopje in de magnetron te zetten. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met de gesmolten kaas één grote plakkerige snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat je hem aan de hond geeft.
Kaas Kong II:
Neem een boterham, haal de korstjes eraf. Vul de Kong met de volgende laagjes: brood, kaas, brood, kaas totdat de Kong vol is. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de Kong goed afkoelen, en geef de Kong pas als hij koud aanvoelt.
Pasta/Rijst Kong:
Vul de Kong met de volgende laagjes: gekookte pasta, kaas, rodiworst, pasta etc. totdat de Kong vol is. Zet de Kong in een kopje 20-40 seconden in de magnetron om zo de kaas te smelten.
Laat de Kong goed afkoelen, en geef de Kong pas als hij koud aanvoelt. Sommige honden vinden gekookte rijst erg lekker, gebruik dan rijst in plaats van pasta.
Of maak een lekker mengseltje van gekookte pasta met pens- of hartschijf, vul de Kong helemaal. Laat de Kong opstijven in de koelkast en geef de Kong dan pas aan de hond.
Bananen Kong:
Een relatief snel Kong-recept waarmee de hond even zoet is. Prak een (oude) banaan op een bord. Voeg reguliere hondenbrokken toe of doe er wat cornflakes of muesli door met wat yoghurt en meng het geheel goed door elkaar. Vul de Kong met het mengsel. Ook als ijsje erg lekker vooral op een warme zomerdag!
Frustratie Kong
Neem een gedroogd pens staafje en maak die nat, nu is het makkelijk te buigen (en het stinkt). Vouw die dubbel en stop het in de Kong. Nu even laten drogen en dan aan de hond geven. Het is een hele klus om het pens staafje eruit te krijgen.
Doe een rauw ei in een beker en klop het goed door. Doe de Kong helemaal vol met reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen met het vloeibare eimengsel. Beweeg de Kong zodat het eimengsel in alle hoekjes en gaatjes kan komen. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Plaats de Kong nu voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd het eigeel stollen. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met het eimengsel één grote massieve snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat het snacken kan starten.
Kaas Kong I:
Neem een plakje kaas en versnipper dit in kleine stukjes. Doe reguliere hondenbrokken samen met de kaassnippers in een kom en meng het goed door elkaar. Vul de Kong helemaal met het mengsel en plaats de Kong vervolgens voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de kaassnippers in ongeveer 60 seconden smelten door de Kong in een kopje in de magnetron te zetten. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met de gesmolten kaas één grote plakkerige snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat je hem aan de hond geeft.
Kaas Kong II:
Neem een boterham, haal de korstjes eraf. Vul de Kong met de volgende laagjes: brood, kaas, brood, kaas totdat de Kong vol is. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de Kong goed afkoelen, en geef de Kong pas als hij koud aanvoelt.
Pasta/Rijst Kong:
Vul de Kong met de volgende laagjes: gekookte pasta, kaas, rodiworst, pasta etc. totdat de Kong vol is. Zet de Kong in een kopje 20-40 seconden in de magnetron om zo de kaas te smelten.
Laat de Kong goed afkoelen, en geef de Kong pas als hij koud aanvoelt. Sommige honden vinden gekookte rijst erg lekker, gebruik dan rijst in plaats van pasta.
Of maak een lekker mengseltje van gekookte pasta met pens- of hartschijf, vul de Kong helemaal. Laat de Kong opstijven in de koelkast en geef de Kong dan pas aan de hond.
Bananen Kong:
Een relatief snel Kong-recept waarmee de hond even zoet is. Prak een (oude) banaan op een bord. Voeg reguliere hondenbrokken toe of doe er wat cornflakes of muesli door met wat yoghurt en meng het geheel goed door elkaar. Vul de Kong met het mengsel. Ook als ijsje erg lekker vooral op een warme zomerdag!
Frustratie Kong
Neem een gedroogd pens staafje en maak die nat, nu is het makkelijk te buigen (en het stinkt). Vouw die dubbel en stop het in de Kong. Nu even laten drogen en dan aan de hond geven. Het is een hele klus om het pens staafje eruit te krijgen.