Het is er nu nog niet de tijd voor maar als de zon weer gaat schijnen dan zijn dit geweldige recepten. Een bevroren Kong is ook ideaal voor pups die last hebben van hun wisselende gebit.
Let op: als u de Kong ingevroren geeft aan de hond, laat daar dan eerst even koud water over lopen als de Kong uit de vriezer komt. Hiermee voorkomt je dat de tong van uw hond aan de Kong vast vriest!!!! IJsjes veroorzaken trouwens een prachtige bende in huis, u kunt ze de hond beter in de tuin geven.
Bevroren Kong
Je kunt dezelfde vulling gebruiken als in het basisrecept, maar bijvoorbeeld ook eigengemaakte bouillon (kant en klare is te zout). Veel honden zijn ook gek op rijst; als je “plakrijst” gebruikt, doe er dan wat blikvoer of stukjes gekookte kip, kaas of worst doorheen en je hebt een onweerstaanbare vulling. Eerst het gaatje aan de onderkant afdekken, de Kong vullen en dan in de vriezer.
Appelmoes Kong
Dicht het gat aan de onderkant met brood. Vul de Kong met appelmoes, evt. gemengd met yoghurt en/of hondenbrokken. Zet de Kong in een kopje en plaats het in de vriezer. Na een paar uur heb je een appelmoesijsje.
Banana Royal Kong:
Een relatief snel Kong-recept waarmee de hond even zoet is. Prak een (oude) banaan op een bord. Voeg reguliere hondenbrokken toe of doe er wat cornflakes of muesli door met wat yoghurt en meng het geheel goed door elkaar. Vul de Kong met het mengsel. Ook als ijsje erg lekker vooral op een warme zomerdag!
IJs Kong I:
Leng soep aan met water. Sluit het kleine gat van de Kong af met folie, zodat hij niet leegloopt. Giet de soep in de Kong. Zet de Kong in een beker of schaaltje, zodat hij rechtop blijft staan. Zet de Kong in de vriezer tot hij bevroren is.
IJs Kong II:
Een makkelijk Kong-recept dat wel wat meer tijd vergt. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen onder de waterkraan. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Laat de Kong nog eenmaal vol- en weer leeglopen. De hondenbrokken zijn nu allemaal vochtig. Plaats de Kong voorzichtig(!) in de vriezer. Haal de Kong met de aan elkaar gevroren hondenbrokken uit de vriezer en het eetfeest kan beginnen. Door likken, warme adem en voorbij gaan van de tijd komen de brokken langzaam weer los.
Pastei Kong:
Vul de Kong met leverpastei en leg deze 4 uur in de vriezer. Geef het lekkere ijsje aan de hond, gegarandeerd urenlang plezier.
Let op: als u de Kong ingevroren geeft aan de hond, laat daar dan eerst even koud water over lopen als de Kong uit de vriezer komt. Hiermee voorkomt je dat de tong van uw hond aan de Kong vast vriest!!!! IJsjes veroorzaken trouwens een prachtige bende in huis, u kunt ze de hond beter in de tuin geven.
Bevroren Kong
Je kunt dezelfde vulling gebruiken als in het basisrecept, maar bijvoorbeeld ook eigengemaakte bouillon (kant en klare is te zout). Veel honden zijn ook gek op rijst; als je “plakrijst” gebruikt, doe er dan wat blikvoer of stukjes gekookte kip, kaas of worst doorheen en je hebt een onweerstaanbare vulling. Eerst het gaatje aan de onderkant afdekken, de Kong vullen en dan in de vriezer.
Appelmoes Kong
Dicht het gat aan de onderkant met brood. Vul de Kong met appelmoes, evt. gemengd met yoghurt en/of hondenbrokken. Zet de Kong in een kopje en plaats het in de vriezer. Na een paar uur heb je een appelmoesijsje.
Banana Royal Kong:
Een relatief snel Kong-recept waarmee de hond even zoet is. Prak een (oude) banaan op een bord. Voeg reguliere hondenbrokken toe of doe er wat cornflakes of muesli door met wat yoghurt en meng het geheel goed door elkaar. Vul de Kong met het mengsel. Ook als ijsje erg lekker vooral op een warme zomerdag!
IJs Kong I:
Leng soep aan met water. Sluit het kleine gat van de Kong af met folie, zodat hij niet leegloopt. Giet de soep in de Kong. Zet de Kong in een beker of schaaltje, zodat hij rechtop blijft staan. Zet de Kong in de vriezer tot hij bevroren is.
IJs Kong II:
Een makkelijk Kong-recept dat wel wat meer tijd vergt. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen onder de waterkraan. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Laat de Kong nog eenmaal vol- en weer leeglopen. De hondenbrokken zijn nu allemaal vochtig. Plaats de Kong voorzichtig(!) in de vriezer. Haal de Kong met de aan elkaar gevroren hondenbrokken uit de vriezer en het eetfeest kan beginnen. Door likken, warme adem en voorbij gaan van de tijd komen de brokken langzaam weer los.
Pastei Kong:
Vul de Kong met leverpastei en leg deze 4 uur in de vriezer. Geef het lekkere ijsje aan de hond, gegarandeerd urenlang plezier.